Gezond snacken met zeewier

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Wat maakt sushi zo lekker? De nori!
Waarom heb ik soms zo’n goesting in chips? Voor dat zoutige!
Welke stofjes kwam ik tekort dat ik plots zo’n behoefte voelde aan een schelletje gerookte hesp? Ijzer en eiwitten, vermoed ik.

Dus…?

Dan maar een blad nori in stukken gesneden, bomvol vitaminen en mineralen.

Heel lekker, voldeed aan mijn knabbelbehoefte en vulde ondertussen vele voedingsstoffen aan. Mooi meegenomen!

Nieuwsgierig naar zeewier? Op deze linken vind je daar een heleboel over!
(Let wel: zoals bij alles is teveel zeewier eten ook niet goed!)

https://eten-en-drinken.infonu.nl/…/149037-zeven-soorten-ze…

https://www.voedingscentrum.nl/ency…/zeewieren-en-algen.aspx

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/…/105815-de-geneeskrac…

https://www.ahealthylife.nl/waarom-eten-zeewier-zo-gezond-…/

https://www.zeewierwinkel.nl/…/59-zeewier-gezondheid-gezond…

https://degezondheidswinkel.be/…/gezondheidsvoordelen-van…/…

(By the way: zeewier wordt vaak aangeprezen omwille van zijn vitamine B12, maar uit onderzoek blijkt dat dit in een niet voor de mens opneembare vorm is.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.