Age of Aquarius

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Toen ik nog klein was, was dat lied eens op TV. Of waarschijnlijk meerdere keren, aangezien ik me dat nog zo goed herinner.

Age of aquarius, van de groep The 5th Dimension. (Heb ik snel even opgezocht.)
https://www.youtube.com/watch?v=ajgeaOt_HTQ

Ik verstond nog geen woord Engels, maar ik weet nog dat het iets met me deed, ik voelde iets vanbinnen. Soms hoef je de woorden niet te begrijpen om te voelen wat ze betekenen.

Ergens in mijn puberteit zal ik het nog wel eens gehoord hebben, maar in die periode zal ik dat vooral ervaren hebben als hippie-gedoe.

En pakweg de laatste tien jaar zat dat lied af en toe weer zomaar in mijn hoofd.

Enkele jaren geleden kwam ik de betekenis dan tegen. Het is iets astrologisch. Ik ken zelf niets van astrologie, dus ga ik er niet veel over schrijven, anderen kunnen dat veel beter, dus als je er meer over wil weten, zoek gerust zelf meer info daarover op. (Of als jij er wél meer over weet, laat gerust iets achter in de opmerkingen, graag zelfs!)

Hetgeen ik er over begrepen heb: blijkbaar gaan we ongeveer om de 2000 jaar een nieuw astrologisch tijdperk in. We zouden nu aan het overgaan zijn van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk, zo las ik. Héél erg kort (en dus ook heel onvolledig) gezegd: we gaan van denken en ratio en individualisering naar voelen en liefde en eenheid.

Die transformatie komt er natuurlijk niet van de ene dag op de andere, dat vraagt tijd.
En werk van en aan onszelf.
Maar ik ben er alvast klaar voor. Laat maar komen, die verandering, die nieuwe wereld…