Alles werkt prima, tot je ontdekt dat het nog veel beter kan

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Mijn nieuwe kookplaat is vrijdag geïnstalleerd! Hoera, ik kon weer groenten koken voor soep en groenten stoven voor een gezond avondmaaltje!

En niet alleen groenten. Ik heb dit weekend ook nog eens pannenkoeken gemaakt!
Doe ik altijd met drie pannen tegelijk. Pannen heet laten worden, kokosolie in doen, mijn volkoren speltpannenkoekendeeg ingieten en laat het fornuis zijn ding maar doen.
Terwijl ik wacht schil en snij ik altijd enkele appeltjes om in de pannen te bakken als al mijn deeg opgebruikt is. (Lekker op de pannenkoek, met wat ahornsiroop erover!)

Deze keer verliep het ietwat anders, met mijn nieuwe kookplaat. Tegen dat ik deeg in mijn derde pan gedaan had, was de pannenkoek in mijn eerste pan al klaar om om te draaien!
Wow, ik had niet verwacht dat verandering van kookplaat zó’n verschil zou uitmaken! Ik dacht dat mijn oude prima werkte vóór hij kapot ging. Maar het kon blijkbaar nog veel beter!

Eigenlijk, dacht ik, is dat met het menselijk lichaam en onze gezondheid ook zo.
Ik had lang een bepaalde levensstijl, tot mijn lichaam en mijn gezondheid begonnen tegen te pruttelen, ik enkele veranderingen aanbracht, en merkte dat ik me op deze manier véél beter voelde dan vóór ik wel “moest” veranderen.

Ik durf te wedden dat iedereen (ook ik) nog wel iets heeft wat hij of zij een beetje anders zou kunnen aanpakken en dat dat onverwachte, positieve gevolgen zou hebben.
Waar wacht je nog op?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.