Als geld geen issue was

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Je hebt vast ook al eens de vraag gekregen wat je zou doen als je de Lotto zou winnen.

Vroeger antwoordde ik dan altijd: vaker eens een weekendje weggaan en vaker uit eten.

Ik heb ook een tijd een nieuwe woonst bij elkaar gefantaseerd. (En in je fantasie kan en mag alles.)
Het zou zich op een rustige, stille plaats met veel natuur rondom bevinden. Het zou uiteraard een badkamer, een praktische keuken en voor elk een slaapkamer en zo bevatten. Maar daarnaast nog een paar extraatjes.

Een bibliotheekkamer, met overal waar je kijkt interessante boeken en een comfortabele fauteuil om in te zitten, liggen of hangen tijdens het lezen. Een yoga- en meditatieruimte. Een studeerkamertje, want uiteraard zou ik massa’s interessante opleidingen volgen. Een speelkamer met allerlei leuks (zogezegd voor de kinderen maar natuurlijk zou je mij daar dan ook vinden). Een mancave voor Manlief, met misschien een biljarttafel, een voetbaltafel en een grote tafel om kaart- en gezelschapsspelletjes te spelen met zijn maten. Een zwembad in de tuin. Een glijbaan die vanaf een balkon op het eerste verdiep van het huis in dat zwembad uitkomt. (Tja, diep vanbinnen ben ik een speelvogel…) En natuurlijk een trap naar dat balkon om nóg eens op de glijbaan te kunnen. Een speelpleintje met klim- en evenwichtstoestellen. Een grote tuintafel om vrienden en familie uit te nodigen.

Maar intussen begint mijn fantasie anders te werken. Het heeft al een tijd meer een geweten of zo. Ik begin namelijk steeds vaker te denken: als ik echt mateloos rijk zou zijn, dan zou ik her en der stukken grond opkopen en er bomen op planten. En niet zomaar bomen zoals eiken en sparren, nee, allerlei notenbomen en fruitbomen. En iedereen zou van harte welkom zijn om te komen wandelen en rapen en plukken. Misschien dan nog een stapje verder gaan. Ik zou stukken landbouwgrond kopen en boeren betalen om mensen die het niet al te breed hebben te helpen met groenten kweken.

Dat zou ik doen als ik mateloos rijk was en geld dus geen issue was. Wat ben je met weelde als je het niet kunt delen.
Helaas ben ik niet mateloos rijk. Wat zou ik het fantastisch vinden als degenen die dat wel zijn dezelfde ideeën zouden hebben…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.