Als het universum vindt dat je in het hier en nu moet blijven

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik ben vanochtend om boodschappen geweest. En toen ik thuis kwam heb ik heel flink direct alles op zijn plaats gezet. Ik had in mijn achterhoofd nog heel wat taakjes die ik nog wou doen, dus deed ik goed voort.

Pas toen ik het allerlaatste vastpakte om weg te zetten begon dat takenlijstje zich alweer op de voorgrond te dringen. ‘Wat ga ik straks eerst doen, wat is het efficiëntst?’

Helaas voor mij was het allerlaatste wat nog op zijn plaats moest gezet worden niet dat pak WC-papier maar die bokaal mayonaise die ik graag in huis heb voor die weinige keren dat we eens een patatje eten.

Toen ik dus mijn laatste item totaal onoplettend maar half op de plank zette won de zwaartekracht het van mijn wil. In een reflex greep ik er nog naar, een fractie van een seconde denkend ‘Oef, ik heb hem!’ toen ik de bokaal op mijn vingers voelde vallen. Hij glipte toch nog langs mijn hand, half op, half van de volgende plank, min of meer haperde hij daarna op de boodschappentas die op de grond stond (‘Yes! Hij gaat niet breken!’), waarna hij toch nog op de grond plofte en openspatte.

Overal mayonaise en glasscherven.
En deze keer was het mijn middelvinger die zeer deed.

Wil het universum mij iets duidelijk maken misschien, met die zere vingers?

Ik zou graag zeggen dat het aan de volgorde van wegzetten van winkelwaar ligt, maar de boodschap is veel waarschijnlijker deze:

Hàllo! Wat ben je de laatste tijd weer verstrooid, zeg! Concentreer je eens op één ding tegelijk!

Maar dan iets zachter natuurlijk. Dit is mìjn stem die ik hoor. Beseffend dat ik voor de zoveelste keer in de niet-opletten-val loop…

Ik ben de laatste weken misschien wel een beetje té losjes. We zien wel, weet je wel. Is ’t vandaag niet, ’t is morgen.
Ik begin toch maar weer met mijn lijstjes. ’s Morgens of ’s avonds opschrijven welke taken ik de komende dag zeker wil gedaan hebben. Dan is het uit mijn hoofd, maar kan ik er toch op rekenen dat ik het niet ga vergeten.
Plùs: gedane taken doorstrepen op je lijst is ZÓ leuk!

Eens zien of de rest van mijn vingers gespaard blijft op die manier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.