Als je goeie raad geeft

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

“Zo vaak dat jij sorry zegt… Je hoeft je echt niet voor elk klein dingetje te verontschuldigen, mensen letten vaak niet eens op die kleine dingetjes.”

“Laat het los. Wat voor nut heeft het dat je dat steeds opnieuw beleeft in je hoofd. ‘t is gepasseerd. Volgende keer gaat het vast beter.”

“Als mensen hulp aanbieden mag je dat aanvaarden, hoor! Je hoeft niet te bewijzen dat je het wel alleen kan. Je hoeft je ook niet af te vragen of je dan geen last bent voor hen, als dat zo zou zijn, zouden ze het niet aanbieden. Vaak zijn mensen net blij als ze je kunnen of mogen helpen!”

“Hulp vràgen is ook geen schande, hoor! Soms kun je iets nu eenmaal niet zelf of in je eentje… Je zult altijd wel iemand vinden die je graag helpt.”

Heb jij dat ook als je goeie raad aan iemand geeft, dat dat nogal vaak iets is waar je zelf ook beter naar zou luisteren?

Mensen houden me vaak een spiegel voor, zonder dat ik het zelf direct doorheb. Dan triggert iets me waarvan ik denk: als ze het nu eens zó zouden aanpakken.

Als ik het geluk heb dat mijne frank toch valt, dan weet ik dat ik weer iets gevonden heb waarvan ik diep vanbinnen eigenlijk al weet dat ik daar aan mag werken.

(Dus als je me een notitieboekje ziet uithalen als ik je net goeie raad gegeven heb, dan is dat om mezelf later nog eens aan dat inzicht te herinneren.😜)