Als je je zielsdoel niet (meer) kunt uitvoeren

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

De laatste paar maanden kwam ik het af en toe toevallig tegen in stukjes teksten en filmpjes. Gisteren alweer, zonder dat ik ernaar op zoek was. Dus dacht ik, ik schrijf er maar eens iets over. Of je verklaart me gek, of je haalt er iets uit.

Veel mensen, ook ik, geloven dat je ziel voorbereid naar de Aarde komt en geboren wordt in een mensenlichaam om dingen te leren, te ervaren en te delen.
(Ik vertel alsof het zo is, met enige zekerheid zelfs, omdat ik dit echt geloof. Denk er gerust het jouwe van.)

We komen hier met zielslessen. Om iets te leren. En als dat in dit leven niet lukt, geen probleem, dan nemen we het mee naar een volgend leven. Maar je wil het natuurlijk graag onder de knie krijgen, want het voelt niet leuk als dat niet lukt.

Zielslessen zijn de dingen waar je steeds weer tegenaan loopt, tot je het geleerd hebt.
Als mensen steeds over je grenzen gaan, dan mag je je grenzen leren aangeven én verdedigen.
Als de woorden in je keel blijven steken, dan mag je je leren uiten.
Als je altijd vasthoudt aan plannen en routine en zekerheid, dan mag je leren je flexibeler en vertrouwend op te stellen.
Enzovoort.

We komen hier ook met een zielsplan, een zielsdoel.
Dat is dan wat je hier wil neerzetten, wat je wil delen met mensen, wat je wil meegeven.
Dat kan als hobby of als werk.

Hoe herken je dat?
(Want het jammere is dat bijna iedereen alles vergeet, eenmaal geboren.)
Als iets moeiteloos gaat, als je ergens goed in bent, als iets je vervult met vreugde, als je ergens gelukkig van wordt, als je de tijd vergeet als je daarmee bezig bent,…, dan ben je waarschijnlijk met je zielsdoel bezig.

Er wordt gezegd dat een leegte voelen, zich ongelukkig voelen, een voortdurende innerlijke onrust voelen, zelfs burn-out en depressiviteit, zouden voortkomen uit het nog niet ontdekt hebben of kunnen uitvoeren van je zielsdoel. En hoe meer ik daarover lees, hoe meer ik geloof dat dat waar is.

Dus ik hou een beetje mijn hart vast, nu er vanalles niet meer kan en mag. Ik hoop dat mensen die hun zielsdoel nog niet gevonden hebben, dat alsnog kunnen vinden, of misschien zelfs nét nu.
Ik wens dat iedereen de veerkracht en de mogelijkheid mag hebben om toch een manier te vinden om hun zielsdoel uit te voeren. Zoals de restaurants die nu take-away doen en komieken die filmpjes opnemen om te delen.

En als dat niet kan of lukt: please, hang in there, don’t give up!
We komen hier wel uit.

Denk aan dat ene zinnetje uit dat liedje van Florence and The Machine:
It’s always darkest before the dawn…

En ook: luister naar je hart. We hebben allemaal een innerlijke GPS. Als we verdwaald zijn of een verkeerde afslag genomen hebben, dan toont die je de weg terug naar jouw pad. Als we maar luisteren. En geduld hebben.
(Da’s een moeilijke. Ik heb nog steeds niet gevonden waar je dat kunt kopen, geduld.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.