Als je vindt dat je je gezin gezond eten moet voorschotelen, maar je kinderen vinden van nie

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Gisteren op weg naar huis met Zoonlief na een afspraak vroeg ik hem of hij nog iets nodig had van de winkel (want we passeerden er quasi één, benzine besparen, hé, terwijl we nu toch dichtbij waren).

Hij moest niet lang nadenken: ik zou graag nog eens gekochte diepvriespizza eten.
Zelf vind ik die eigenlijk echt niet (meer) lekker, maar kom, soms moet je eens compromissen sluiten. (En veggie mini-loempia’s voor jezelf meebrengen.😄)

En, voegde hij er voorzichtig aan toe, wil je één meer kopen, want ik heb daar eigenlijk niet meer genoeg mee, met ééntje.

Kan ik in komen, dat hij honger heeft, hij groeit als kool, maar twee pizza’s vind ik er een beetje over, dus was mijn antwoord:

Óf we eten vóór de pizza een tas soep of een slaatje.

Het idéé! Vond hij blijkbaar nogal een komische uitspraak, zijn gezicht! Ik kreeg op slag de slappe lach van zijn reactie.

(Long story short: ik bracht toch een extra pizza mee, die hij dan moest delen met de andere gegadigden. Tenslotte krijgen ze dat niet elke week, en ik zeg zelf altijd dat af en toe eens zondigen ervoor kan zorgen dat je een verder gezond dieet beter volhoudt. Voor mij ne warme choco astublieft!)