Als Telenet uitvalt in de vakantie

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Onze wifi ligt al tijden constant aan. De kinderen moeten tenslotte geregeld hun Smartschool kunnen checken. En nu ze toch wel extra belast worden met van alles vind ik dat ze moeten kunnen in contact blijven met vrienden en vriendinnen wanneer ze maar willen, dat ontspant hen. Dus. De wifi blijft aan.

Als ze dan de hele tijd op hun kamer zitten (hoe waren we zelf?), weet ik niet altijd wat ze aan het doen zijn. Lezen? Kamer opruimen? Muziek luisteren? Chatten? Of toch gamen of filmpjes kijken?

Gisteren viel Telenet na de middag uit. Ontdekten we toen één van de buren kwam vragen of wij ook geen TV hadden. Toevallig was geen van ons met een scherm bezig op dat moment dus was het ons nog niet opgevallen.

Na dat korte voordeurbezoek vertelde ik het aan de kinderen. Geen TV en geen internet. Komt goed uit, zei ik, ik wil deze namiddag dweilen en in plaats van straks naar jullie scherm te verdwijnen kunnen jullie me helpen met de voorbereiding.

En dat deden ze. Zonder morren en zonder dat ik het nog eens moest vragen. Afstoffen, spullen van de grond zetten (én de onderkant van de stoelpoten afvegen met een vod!), zelfs de lamellen van de gordijnen kregen een beurt! Ik moest er niet veel woorden aan vuil maken, ze deden meer dan ik vroeg én ze werkten mooi samen!
Mijn hart kreeg er warm van.

Toen de voorbereiding klaar was en ik wou beginnen met dweilen controleerden we eerst of er weer wifi was. Ja! Blij dat ze waren! Vlug stuurde ik ze naar boven, ze hadden hun beloning wel verdiend.
(En dat werkt natuurlijk gemakkelijker als je alleen beneden bent.)

Nu ben ik me aan het afvragen of ik eens zou mailen naar Telenet. Of ze in de Paasvakantie ook eens één à twee uur kunnen uitvallen.
Als ík zeg dat ze enkele uren schermloos moeten doorbrengen, krijg ik alleen maar gezaag.
Als Telenet ervoor zorgt dat ze enkele uren schermloos moeten doorbrengen, krijg ik zonder al te veel moeite een proper huis.

😁