Amandelpasta

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Na al maanden niet meer geweest te zijn zei ik dat ik vandaag nog eens naar de markt wou. “O, ga je ovenkoeken meebrengen?”

Geen probleem. Ik beleg de mijne wel met superveel groenten, zo verteert brood (wat ik anders niet vaak eet) veel beter bij mij. En ik wou eens iets anders dan mayonaise erop. Eens amandelpasta uitproberen!

100 gram amandels (maalt beter als je ze eerst weekt)
1 ontpitte en in heet water geweekte dadel
2 lepels sesamolie
wat van het dadelweekwater tot de notenpasta de gewenste consistentie heeft (ik gebruikte 8 lepels)

En mixen maar!

Ik smeerde de pasta aan beide snijkanten van de ovenkoek en belegde hem verder met
sla uit eigen tuin (zei ze trots),
tomaat,
komkommer,
gekookt ei,
avocado,
wortel,
radijs en
peterselie en bieslook.
Broodje “smos”…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.