Andijvie met bloemkoolkaassaus

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Soms verstop ik dingen in mijn eten om mijn kinderen eens iets anders te laten eten…

Bijvoorbeeld rode linzen in de saus, die dan samen met de rijst waar ik het mee serveer zorgen voor complete proteïnen.

Ik kookte
1 bloemkool, in stukken, met
1 kop rode linzen en
kruidenzout.

Als de bloemkool gaar is, kun je kiezen om de saus te maken met het kookwater of met (plantaardige) melk. In dat laatste geval raad ik havermelk aan, maakt het wat romiger.
Mixen.
Geraspte kaas (of als je daar eens te lui voor bent: blokjes, onder het mom ’t is eens wat anders😁)

Onder de uitgelekte, gestoofde andijvie mengen.

Vonden we lekker. Allee, mijn man en ik dan. De kinderen waren niet vergeten dat ik nog gezegd heb dat als de groenten hen niet aanstaan, dat ze dan maar zelf voor een gezond alternatief moeten zorgen.
Dus die hebben komkommer gegeten. Tot zover de poging voor extra variatie in hun eten…🤷‍♀️😄