Balans vinden in alles

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Als ik weet wat ik tussenin ga zeggen, dàn ga ik online relaxatietechnieken aanleren en begeleiden. Want je kunt toch niet zomaar van oefening naar oefening springen?

Als ik beslist heb of ik enkele dagen elke dag ééntje doe, of ze groepeer in één langere les, dàn ga ik eraan beginnen. Want de één zal liever af en toe een kort rustmomentje hebben en de ander zal liever tijd vrijmaken om ze allemaal ineens te doen. Maar wat zou nu het best zijn voor de meerderheid?

Als ik een optimaal moment gevonden heb, dàn ga ik er echt aan beginnen. Want de meeste mensen moeten in de week overdag werken, maar ik heb meest energie in de voormiddag.

Als ik niet meer twijfel of ik het via webinar of Zoom ga doen, of wie weet wat voor opties er nog zijn, dàn ga ik het aankondigen.

Al wéken wil ik graag online relaxatietechnieken aanleren, nu ik weer niet meer mag masseren. De mensen moeten toch een manier hebben om tot rust te komen?!

Maar ik bleef maar twijfelen en uitstellen.

Na mijn blog van gisteren heb ik al die als-dannetjes losgelaten en er even bij stilgezeten. Laat de oplossing maar vanzelf komen.

En ik werd me bewust van nog iets anders: mijn onbewuste gevecht met geld.
Mijn binnenste ik wil het gewoon delen met iedereen. Da’s toch iets waar iedereen recht op heeft, kunnen ontspannen! Daar geld voor vragen voelt “vies”, weet je wel.
Maar iets in mij beseft ook dat de wereld nu eenmaal draait op geld en dat mijn kosten ook doorlopen.

En daar wringt het schoentje. Dat botst.

Gelukkig kwam ook gauw het besef dat het leven ook om balans draait. Een evenwicht vinden. Van de ene toestand naar de andere vloeien en weer terug.

Licht en donker.
Actie en rust.
Sociaal contact en me-time.
Gezond eten en eens zondigen.
Ja zeggen en nee zeggen.
En ook geven en ontvangen.

Geld is ook een soort energie. Als ik geld ontvang, kan ik dat gebruiken om die flow van nieuwe dingen leren in stand te houden. En die nieuwe dingen, daar kunnen ik, mijn omgeving en mijn klanten op termijn ook weer van genieten.

Dus…

Ik heb net op mijn praktijkpagina aangekondigd dat men daarvoor kan inschrijven. Voor een kleine kostprijs.
En het voelde goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.