Bezigheidstip van de dag: eten

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Met eten bedoel ik eigenlijk koken, en je bewust worden van hoe en wat je eet, dat was gewoon om je te lokken, haha!

Misschien heb je nu wat meer tijd om te koken (en bakken?).
Eens enkele nieuwe recepten uitproberen uit je kookboeken?

Ik ben me eigenlijk al een tijdje bewust van al mijn kookboeken. De meeste staan gewoon stof te vangen. Al jaren niet meer gebruikt, wegens intoleranties en kieskeurigheden.

Ik mag het echter niet helemaal op mijn kinderen steken. De meeste van die kookboeken dateren nog uit de tijd dat ik heel anders at. Ze hebben vlees in de hoofdrol, terwijl ik nu van groenten uitga en daar sòms eens vlees bij doe. En de meeste van mijn bakboeken gebruiken tarwe en koeiezuivel.
Past dus niet meer bij mijn eetpatroon van nu.

Ik weet eigenlijk niet meer goed wanneer, hoe of waarom dat gebeurd is, die ommezwaai in mijn manier van eten.
Ik weet wel nog dat dat héééél langzaam en beetje bij beetje ging. Heel af en toe eens havermoutpap als ontbijt in plaats van elke ochtend boterhammen. Heel af en toe eens een slaatje als lunch in plaats van elke middag boterhammen. Heel af en toe eens een stuk fruit in plaats van elke namiddag een koek. Heel af en toe meer groenten dan vlees in mijn bord. Enzovoort.
Later werd ook tarwe en koeiezuivel vermeden. Nog wat later werd ik flexitariër. (Ik eet nog wel vlees maar verre van elke dag.)

Ik wou je in deze blog graag vragen: zou het iets voor jou zijn? Eens je eetpatroon en manier van koken onder de loep nemen en één klein dingetje veranderen? Wie weet wil je dan binnen enkele maanden nòg één klein dingetje veranderen. Omdat je voelt dat je dan meer energie en een beter humeur hebt, je beter voelt in het algemeen…

Als je een kookboek zoekt die je daarbij helpt, ik zou zeggen, één tip: Sandra Bekkari!
Ik heb haar eerlijk gezegd ook nog niet zo lang geleden ontdekt (I know, onder welke steen leefde ik?), maar dit is de eerste kok sinds tijden die me zò aantrekt en aansluit bij zowat al mijn principes. Gezond én lekker! En ook niet onbelangrijk: heel erg doenbaar.

In elk geval, wat je ook beslist, geniet ervan. Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.