Binnenkort een echt voedselbos in de buurt

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Weet je nog dat ik een jaar of twee geleden schreef dat als geld geen issue was, als ik mateloos rijk was, dat ik verschillende lappen grond zou kopen om daar notenbomen en fruitbomen op te zetten waar iedereen naar hartenlust zou kunnen plukken?

Ik had toen nog nooit de term “voedselbossen” gehoord, pas toen op Facebook Louis De Jaeger op mijn pad kwam. Hij gaat nog een stapje verder, waar ik toen niet aan gedacht heb: hij werkt in verschillende lagen, want je kunt er uiteraard ook struiken planten zoals vlier en bessen, en meerjarige andere planten en kruiden. En als het goed gaat, heb je er daarna quasi geen werk meer aan behalve onderhouden natuurlijk (je wilt het niet laten woekeren), en plukken, hé.

Leek me zó’n leuk idee!

Toen ik hoorde dat een gemeente in de buurt effectief zo’n bos wil aanleggen was ik direct geïnteresseerd. Ik mocht deelnemen aan een avond waar de initiatiefnemers en nog meer geïnteresseerden bespraken hoe ze het zagen. Ik voelde me eerlijk gezegd een beetje een indringer wegens niet van die gemeente (but I identify als ook van daar 😉😄), maar ik was er welkom.

Ik kijk al uit naar de volgende vergaderingen om te zien hoe het beetje bij beetje vorm krijgt en om te mogen meewerken aan de realisatie!

Als elke gemeente nu eens een voedselbos zou aanleggen? Overal overvloed!

Abundance…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *