De Wispelturige kok
Op zoek naar een specifieke blog?
“Kapsalon” à la Zoonlief
By Sandra Rogiers
/ 12/04/2021
De zoon wou graag koken voor de verjaardag van zijn papa, en wel zijn interpretatie van een “kapsalon”. Behalve de...
Read More
Mijn fastfood
By Sandra Rogiers
/ 30/03/2021
Om te voorkomen dat ik verleid word door vette, zoute of suikerige snacks heb ik altijd fastfood bij. Bij mij...
Read More
Fris slaatje
By Sandra Rogiers
/ 25/03/2021
Vanavond heb ik verse frietjes gemaakt. Met een lekker slaatje erbij. 1 klein appeltje in stukjes in een kom doen....
Read More
Energieballetjes
By Sandra Rogiers
/ 23/03/2021
Voor een 15-tal:4 ontpitte Medjooldadels, 5 minuutjes in heet water geweekt1 lepel lijnzaad1 lepel chiazaad1 lepel hennepzaad1 lepel zonnebloempitten1 lepel...
Read More
Hemelse spinazie-rollekes
By Sandra Rogiers
/ 17/03/2021
Spinazie is nooit mijn favoriete groente geweest, ik eet het omdat het gezond is en voor de afwisseling. Maarre... een...
Read More
Gember-kurkumathee met bloedappelsien
By Sandra Rogiers
/ 10/03/2021
De inspiratie hiervoor haalde ik enkele jaren geleden bij Njam TV:https://njam.tv/recepten/gemberthee Ik maakte er mijn versie van:Een stuk kurkuma en...
Read More
Champignons gemarineerd in Woestesjesoos
By Sandra Rogiers
/ 06/03/2021
(of hoe je dat ook uitspreekt ) In de marinade:3 lepels Worcestershiresauce2 lepels ahornsiroop1 koffielepel mosterd8 lepels olijfolie1 koffielepel tijm2...
Read More
Veldsla-pesto
By Sandra Rogiers
/ 06/03/2021
Ik dacht ten onrechte op deze manier meer veldsla in mijn kinderen te krijgen. Mislukt. En tóch was ‘t lekker!...
Read More
Risotto
By Sandra Rogiers
/ 25/02/2021
Ik heb al een hele tijd niet gepost.Ik maak de laatste tijd namelijk gewoon heel gewone dingen.Patatjes of pasta of...
Read More
Kruidenzout
By Sandra Rogiers
/ 07/02/2021
Op een makkelijke én lekkere manier extra mineralen aan je eten toevoegen met zelfgemaakt kruidenzout! Deze keer gebruikte ikHimalaya-zoutHeermoesBrandnetelTijmOregano Probeer...
Read More
Overnight oats met bessen uit de diepvries
By Sandra Rogiers
/ 22/01/2021
‘s Avonds klaarmaken, ‘s morgens opsmullen: een laagje frambozen,een laagje havermout,een laagje zwarte bessen, een laagje havermout,een laagje chiazaad,een laagje...
Read More
Speltcake
By Sandra Rogiers
/ 20/01/2021
Altijd leuk als er eentje thuiskomt van school en vraagt of het feest is misschien... Hij zag in de oven...
Read More
Enchilada’s
By Sandra Rogiers
/ 20/01/2021
Enchilada-vulling voor 6 tortilla’s: 2 uien1 bleekselder zonder blaadjes2 courgettes5 wortels1 bokaal maïs Allemaal in stukken gesneden wat aanstoven in...
Read More
Voedzaam nieuwjaarsontbijtje!
By Sandra Rogiers
/ 01/01/2021
Na ons oudejaarseten van gisteravond (de kindjes mochten kiezen en het werd hapjes, hoe ongezonder, hoe liever) snakte ik vanochtend...
Read More
I love gemarineerde paddestoelen!
By Sandra Rogiers
/ 29/12/2020
Doe je paddestoelen in een grote kom, kieper er wat natte en droge ingrediënten bij en laat enkele uren marineren....
Read More
Witte kool in de oven
By Sandra Rogiers
/ 23/12/2020
Ik ben niet zo’n fan van witte kool, maar zoals ik het deze keer klaarmaakte vond ik het zelfs lekker!...
Read More
Açai-bowl
By Sandra Rogiers
/ 23/12/2020
Lekker en verzadigend ontbijt! 1 lepel lijnzaad1 lepel chiazaad1 lepel hennepzaad1 lepel bijenpollen1 ontpitte Medjooldadel2 gedroogde abrikozennet onder water zetten...
Read More
Macaroni met kruidenkaas, postelein en zongedroogde tomaatjes
By Sandra Rogiers
/ 21/12/2020
Dit was niet wat ik in gedachten had, toen mijn zoon zei dat hij vanmiddag wel zou koken... Macaroni met...
Read More
Spaghetti
By Sandra Rogiers
/ 09/12/2020
De “gewone” saus maakte ik deze keer met:2 uitjes6 wortels1 courgette1 bleekselder (enkel de stengels, niet de blaadjes)een halve kilo...
Read More
Burgers
By Sandra Rogiers
/ 07/12/2020
Kun je nooit mee missen bij die van ons! Stond op tafel:Hamburgers (voor hen)Quinoa-witte bonenburgers (voor ons)Broodjes uiteraardKaasPosteleinKomkommerTomatenZongedroogde tomaatjesAvocadoRode uiKiemenEn...
Read More