Cirkels

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik denk wel eens aan die ene scène uit Lord Of The Rings waarin Sam iets zegt in de trant van “This looks strangely familiar.” en Frodo antwoordt met “Because we’ve been here before. We’re going in circles!”

En toen zag ik deze meme passeren en dacht ik: daar moet ik eens iets over schrijven, ik zal wel niet de enige zijn die soms het gevoel heeft in cirkels te wandelen…

Je kan het ook op zó veel manieren interpreteren.

De keren dat ik daaraan dacht was telkens als ik dacht dat ik weer iets nieuws ontdekt/geleerd/ingezien/beseft had, maar dan door had dat ik dat al eens eerder gedaan had. Ik was het al vergeten of was intussen met andere dingen bezig.

Of op gezondheidsgebied. In stijgende lijn en dan een stukje terug. Hé, hier ben ik al geweest, maar ik wou naar dààr!

Of andere levenslessen die je dacht al geleerd te hebben maar die toch nog eens terugkomen, in een andere vorm dan.

Er zijn zoveel dingen in het leven die steeds weer terug lijken te keren terwijl je dacht dat je al veel verder stond. Dan is het belangrijk het leven niet als een lijn te zien, maar eerder als een soort stijgende spiraal. Denk ik.

Want je leert er telkens van bij. Het zet zich telkens een niveautje dieper in je vast. Je pelt telkens weer een extra laagje van de ui. Je raakt steeds een level hoger.

Hmm, eigenlijk een beetje zoals zo’n computerspel waarbij je steeds weer opnieuw kunt beginnen tot je iets goed genoeg kunt om naar het volgende level te gaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *