Collectief bewustzijn

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Heb je ook al eens gelezen over die onderzoeken waarbij grote groepen mensen in bepaalde steden afspraken om elke dag samen te mediteren, waarna de criminaliteit in die steden opmerkelijk begon te dalen?

Of dat onderzoek over die apen op die eilanden rond Japan: Één aap zou ontdekt hebben dat hun zoete aardappels lekkerder waren nadat hij ze waste in de zee. Langzaamaan zouden meer apen dat beginnen doen zijn. Toen zo’n honderd apen dat geleerd hadden begonnen plots alle apen dat te doen. Meer nog: een kritieke massa was bereikt waardoor er een kantelpunt kwam in het collectief bewustzijn waardoor apen een eiland verderop dat ook zouden beginnen doen zijn.

Zou dat echt kunnen? Dat we verbonden zijn in een collectief bewustzijn? Ik geloof eigenlijk graag van wel. We merken toch dagelijks dat we invloed hebben op anderen door ons gedrag, humeur, energie?

Als meer mensen hun vibratie verhogen, aan zichzelf werken, hun passie volgen, met een positieve intentie leven, liefde uitstralen, zouden we dan ook die kritieke massa bereiken? Dat kantelpunt in het collectief bewustzijn?

Ik wil namelijk graag dat cliché waar ze een beetje mee lachten in de film Miss Congeniality (stel je even voor dat ik één van die aspirant-missen ben): ik wil wereldvrede.

Het kan in elk geval geen kwaad te proberen.

Ik doe mee! Jij ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.