Complotgekkies

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Er passeert nogal wat op Facebook, de laatste tijd.

Beelden van een minister van onze Noorderburen die eerst een preek geeft dat mensen die de maatregelen niet naleven een stel aso’s zijn en dan later zelf een trouwfeest geeft zonder afstand houden, zonder maskers.
Oepsie, vergeten…

Beelden van een andere minister van datzelfde land die gevraagd wordt of er niet meer aan de immuniteit moet gewerkt worden, waarop hij zegt dat die immuniteit zal komen als we gevaccineerd zijn. Wanneer de vrouw die de vraag stelde er dieper op in wil gaan kapt hij haar smalend af dat ze het daar niet elk over hun hobby’s kunnen hebben.
Echt? Voor je eigen weerstand zorgen is een hobby?

Beelden van de president van onze Zuiderburen die zich een ongeluk hoest, zijn masker afdoet en om een lichter exemplaar vraagt, in zijn handen hoest, zo zijn glas doorgeeft, zo zijn micro doorgeeft aan anderen, zijn masker opfrommelt en zo doorgeeft,…
Oepsie, vergeten…

Teksten dat er volgens het RIVM tussen de 6.100 en 6.200 Coronadoden zijn. En dat er normaal gemiddeld 6.400 griepdoden zijn en dit jaar maar een goeie 400.
Raar.

Teksten en grafiekjes van mensen die de cijfers van Sciensano netjes bijhouden en merken dat er iets niet klopt.

Het feit dat Zweden nooit in lockdown is gegaan en gelijkaardige cijfers heeft.

Dat, samen met de gemengde signalen van op een bepaald moment plots elke week 15 mensen mogen zien en grenzen open te gooien om op reis te gaan (oepsie, niet goed over nagedacht), zorgt er uiteraard voor dat mensen zich serieus vragen beginnen te stellen.
Allemaal complotgekkies?

En al die professors, dokters en verpleegkundigen die samen een open brief schreven aan de Belgische regering dan ook?
(Voor wie geïnteresseerd is, te lezen en ondertekenen op:
http://omgekeerdelockdown.simplesite.com/)Ze hebben het daarin onder andere over de grote collaterale schade van de maatregelen en pleiten daarin onder andere voor een omgekeerde lockdown: dat jonge, gezonde mensen het leven weer oppikken waardoor ze beter tegen het virus zullen kunnen en het zo gaan verzwakken, en dat de zwakkere bevolking (bejaarden, mensen met onderliggende ziekten) beschermd wordt en maatregelen neemt.

Ne mens zou op den duur niet meer weten wat te geloven, hé?

In elk geval…


In afwachting van duidelijk, beter nieuws blijf ik drukke plaatsen en tijdstippen mijden. (Deed ik eigenlijk daarvoor al…)
Ik blijf sowieso plaatsen waar allerlei regels gelden zoveel mogelijk mijden. Allemaal geen zin in.


Ik blijf afstand houden. Ik blijf mijn masker dragen waar dat verplicht is.
(Zoals meer en meer mensen: ik heb geen zin in een boete en ik ga ook niet met de vinger moeten gewezen worden.)

Maar ik blijf zeker ook gezond doen. Tenslotte kan het sowieso geen kwaad goed voor jezelf te zorgen, superbesmettelijke, superdodelijke ziektes of niet…
Gewoon verstand gebruiken en sterk blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.