Creëer zelf de wereld waarin je wil leven

Sandra Rogiers Uncategorized

Da’s een zinnetje dat ik de voorbije paar jaar af en toe eens tegenkwam.

Creëer zelf de wereld waarin je wil leven.

Maar hoe doe je dat?

Ik heb al vaker geschreven hoe ik zou willen dat de wereld eruit ziet, maar daar kun je in je eentje toch weinig of niets aan veranderen? Leiding van bovenaf, natuur, een liefdevolle wereld, onderwijssysteem, werkomstandigheden,…

Moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Ik schreef ook al dat in mijn Utopia geld niet zou bestaan en dat iedereen gewoon zou doen wat hij graag doet en goed kan en dat zou delen met iedereen (en oké, een beurtrol voor de dingen die niemand wil doen want ik moet waarschijnlijk ook een beetje realistisch blijven ☺️).

Maar geld bestaat nu eenmaal (nog?).

De laatste tijd zit dat wel een beetje in mijn hoofd.

In mijn ideale wereld kan ik geld verdienen van thuis uit + af en toe niet van thuis.

Het is me namelijk heel duidelijk dat ik me op mijn best voel als ik thuis op mijn tempo en op mijn momenten kan werken, mits ik ook af en toe eens buiten kom.

Tijdens één van mijn wandelingen kwam dat plots naar boven: wat gaat je moeiteloos en vanzelfsprekend af en is nuttig om te delen?

Eigenlijk dóe ik dat al… Ik schrijf over wat ik denk en ervaar in mijn blog Positivo Ofnie, ik hoop mensen te inspireren om te koken op De wispelturige kok, ik post al een hele tijd quotes op Relax Body Mind met inzichten of nadenkertjes, vorige maand postte ik gezondheidstips en ontspanningsfilmpjes op Relax Body & Mind – Ontspan Lichaam & Geest.

En hoewel ik uit mezelf niet altijd denk dat dat zo is: hoeveel mensen hebben al een berichtje gestuurd of in het echt opgemerkt dat ze daar iets of zelfs veel aan gehad hebben?

Waarom durf je niet op al die pagina’s een maandelijkse vrije bijdrage vragen?

Dat combineert dan toch een beetje het delen wat je graag doet met het geen geld willen vragen. Het zou gewoon vrijwillig zijn. (Ik wil zeker niemand wegjagen van mijn pagina’s, ik blijf sowieso schrijven en posten, hoor! (Alsof ik het zou kunnen laten. ????))

Dus mocht je denken: ik wil graag iets geven, stuur me dan een berichtje, dan antwoord ik met mijn praktijk-rekeningnummer (ik weet namelijk niet hoe verstandig het is je rekeningnummer gewoon op FB te zetten ????‍♀️).

Zelfs het allerkleinste bedrag wordt harT geapprecieerd!

En anders kun je me ook helpen door posts te delen, liken, een opmerking te plaatsen of er tegen iemand over te praten.

Wie weet kan ik anderen inspireren om zelf hun stukje ideale wereld te creëren, om zich beter te voelen, om hun passie te volgen…

Hoe je me ook wil helpen: alvast bedankt!! x