Curry met kikkererwten en amaranth

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ik heb vorige week nog eens een curry gemaakt, lekker makkelijk: alles in een pot gooien en laten pruttelen!

een halve pompoen, in stukjes
4 wortels, in schijfjes
1 rode paprika, in stukjes
1 mok amaranth
1 bokaal kikkererwten
2 blikken kokosmelk
gember, kurkuma, kerrie, zwarte peper en (Himalaya-)zout

In de koudere seizoenen gebruik ik best wel vaak gember en kurkuma (en nog wel enkele andere kruiden, komt dan later wel nog eens in een andere kookblog!😁)

Gember kan onder andere helpen bij:
Goed voor de spijsvertering
Bij reisziekte en misselijkheid
Reinigend en zuiverend
Bij vermoeidheid
Pijnstillend
Immuniteit

Kurkuma kan onder andere helpen bij:
Werkt ontstekingsremmend,
is een krachtige antioxidant
Heeft ontgiftende, leverbeschermende eigenschappen
Gewrichtsproblemen
Immuniteit
(Vergeet niet ook zwarte peper toe te voegen als je kurkuma gebruikt, dat bevordert de opname van het geneeskrachtige stofje curcumine!)

Smakelijk!