Da’k mijn hoorapparaten ga teruggeven, en ook nog wat raad voor jou

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik heb gisteren beslist dat ik de hoorapparaten, die ik op proef mocht uitproberen, ga teruggeven. De audiologe had duidelijk gezegd dat dat mocht als ze geen meerwaarde bleken te hebben voor mij, dat ik me zeker niet moest generen.

Mijn gehoor op zich is tenslotte niet zo slecht, het komt door wat erbij komt.

De voorbije dagen heb ik een paar keer de kans gehad een laatste test te doen: bij rumoer. Telkens maar een uurtje, hoor!

Waaruit blijkt dat ik ook in die situaties niet beter hoor met die apparaten.

En aangezien het (voor mij, hé, iedereen is anders!) ook niet beter werkt bij mijn tinnitus dan mijn koptelefoon, wat de voornaamste reden was om ze te proberen, was de beslissing dan snel gemaakt.

Het is wel ergens goed voor geweest: dat ik daarmee beter hoorde bij het telefoneren. Maar daarvoor alleen koop je natuurlijk geen hoorapparaten, hé…

Mijn man wees me erop dat er ook oortjes bijzaten toen ik vijf jaar geleden mijn gsm kocht. Was ik allang vergeten, ik heb ze destijds in de kast gelegd aangezien ik niet zoals de jonge gasten constant met die dingen in mijn oren naar muziek zou luisteren. Nu ben ik aan het oefenen om razendsnel mijn oortjes in te steken, het is echt zó’n verschil, om te telefoneren. (Niet dat ik dat nu opeens wél graag doe, maar het gesprek verloopt toch veel aangenamer…)

Ik blijf bij mijn ANC koptelefoon om verlichting te bieden op momenten van luidere tinnitus en in periodes van opkomende hyperacusis.

Maar wat nog veel beter is, is natuurlijk voorkomen!

Nog maar eens herhalen dat afwisseling voor mij belangrijk is, en, zoals voor iedereen, ook geregeld opladen, ontspannen, rustmomenten inbouwen. En de lat niet te hoog leggen.

Zo ben ik met mijn “variatiemaart” op De wispelturige kok redelijk goed bezig, ik eet graag op die manier en voel me daar ook best bij, maar deze week wordt een redelijk drukke voor mij, dus ga ik mijn best moeten doen om mezelf niet te veel druk op te leggen, ook wat koken betreft. Gelukkig heb ik nogal wat restjes en dubbele porties in de diepvries zitten om het gezond te houden, maar als het eens anders moet, het zij zo. (Hopelijk weet ik dat op die momenten ook nog…)

Wat val ik hier vaak in herhaling.

Vroeger begreep ik dat niet goed, mensen die steeds maar weer hetzelfde te horen kregen van een therapeut of vrienden of familie; of therapeuten of vrienden en familie die steeds maar weer hetzelfde moesten zeggen.

Maar blijkbaar is dat soms nodig. Inzichten, kleine wijsheden, advies, ervaringen nog eens horen of beseffen.

Voor mij toch, blijkbaar.

Maar eerlijk, is het voor jou niet ook goed om af en toe nog eens opnieuw te horen dat je genoeg moet opladen, ontspannen, rust inbouwen?

Voilà, bij deze.

Graag gedaan, hoor! 😁