Dan maar energetisch proberen…

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

De allerlaatste taak van het schooljaar is steeds alle boeken en schriften uit de boekentas halen, stukken cursus mooi in mappen verzamelen en alles een plekje geven in de kast.

Nu had Zoonlief blijkbaar een net iets te zware map net iets te hoog in zijn kast willen zetten. Hij had op slag rugpijn, de arme stakker.
‘Een massage zit er nu nog niet in zeker?’ vroeg hij hoopvol.

Uiteraard heb ik het geprobeerd. Voor je kind bijt je op je tanden en ga je net dat stapje verder. Helaas heb ik het geen twee minuten volgehouden, veel te veel zeer…

Toen herinnerde ik me wat een vriendin, die heel energetisch werkt, me eens wou leren: handen stevig op elkaar wrijven, dan de handen afwisselend van elkaar weg en naar elkaar toe bewegen en voorstellen dat daar een bol energie tussen zit.

Ik weet nog dat ik dacht: jìj kan dat, jij hebt dat in jou, dat is een gave die niet voor iedereen is weggelegd.
Maar voor je kind zou je alles proberen. Ik concentreerde me heel erg terwijl ik dat toch eens probeerde en even later begonnen mijn handen te tintelen. Is dat het?

Ik legde mijn handen op zijn rug, met dezelfde intentie als waarmee ik mijn massages start. Na een tijdje had ik het gevoel dat mijn handen warm kregen. Of was het zijn rug? Moest wel mijn verbeelding zijn.
Ware het niet dat hij plots zei ‘màma, mijn rug wordt zo warm!’
Ik hield dus nog even vol en concentreerde me nog harder op helende energie.

Toen ik stopte was het uiteraard nog niet helemààl weg, ik ben geen dokter en ik kan niet toveren, maar het was toch al heel veel beter, zei hij. In elk geval liep hij niet meer half krom rond van de pijn…

Wow.

Nu hoop ik nog meer dat die reiki-cursus, die wegens het virus uitgesteld was, binnenkort ingehaald wordt. Hier wil ik meer over leren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.