Dankbaarheidsdagboek

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik weet het, ik heb het in deze blog al vaker over het dankbaarheidsdagboek gehad, maar ik vind het belangrijk genoeg om het er nog eens over te hebben.

En ja, ik heb ook perioden dat ik er niet in schrijf. Geen tijd, dagboek tijdens het opruimen “even” in de kast gelegd, vergeten, schriftje vol, of: “Ik voel me goed, da’s nu niet nodig.”, maar na gisteren herbegin ik weer, ’t is echt wel nodig.

Een mooi schriftje dat vraagt om in geschreven te worden, en op een zichtbare plaats leggen.
Om op te schrijven waar ik die dag dankbaar voor ben. Wat me blij gemaakt heeft en wie ik blij gemaakt heb, wat mij dan ook weer blij maakt. Leuke toevalligheden, grappige gebeurtenissen, mooie ervaringen, warme ontmoetingen. Geplande of onverwachte sociale contacten waar ik veel aan had.
Komt er allemaal in.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik nog altijd negativiteit kan voelen, of stress, of ambetante emoties, maar zo train je jezelf wel om je op het positieve te richten en dat te (leren) zien.

En zo besef je dat er, naast negatieve dingen, ook heel wat positieve dingen zijn.
Vriendschap, warmte, samenwerking, humor, you name it… (zelfs lekker eten hoort voor mij in het rijtje 😁)
Er is nog veel goeds te vinden!

Probeer je het ook?
Schrijf al het goeds en leuks dat je meemaakt en alles waar je dankbaar voor bent elke dag op, en als je dan toch eens in een dipje zit, kun je terugbladeren en misschien wel je glimlach terugvinden…