De aartsvijand en het beschermende schild

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Eind deze maand – begin volgende maand ga ik de avonddosis van mijn medicatie tegen Menière helemaal afgebouwd hebben. Spannend.

Ik voel me een beetje een superheld in een tekenfilm, het enige waar ik voor die Menière namelijk voor moet oppassen is mijn aartsvijand.

Zoals elke superheld heb ik enkele kleine vijandjes die ik supermakkelijk kan verslaan: Doctor Caffeïne, Mister Teveel Zout en The Alcohol. (Namelijk door ze gewoon niet te ontmoeten, hahaha.)

Het is mijn aartsvijand die ik elke dag weer moet verslaan: Captain Stress!

Daar heb ik nochtans een heel goed werkend beschermend schild tegen dat al zijn aanvallen afketst, ik mag alleen niet vergeten het dagelijks op te laden met een pak ingrediënten: relativeren, ontspannen, alles niet zo serieus opnemen, niet-perfectionisme, niet-piekeren, pauzes, rustig aan doen, plannen maar ook loslaten, niet-te-veel-hooi-op-mijn-vork, niet-over-mijn-grenzen-(laten)-gaan en nog veel meer.

Een heleboel, maar het lukt me wel. De motivatie is groot!
(En mijn koppigheid ook, ik zal het zelf maar zeggen. Ik wil per se bewijzen dat ik het kan! (Plots schiet Gargamel in mijn hoofd: “Ik zàl ze krijgen, al is het het laatste wat ik doe!”))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.