De honderdste volger! (Of toch voor even…)

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik had in het begin van de maand een mooi cadeautje gekregen.

Het is nochtans niet zo dat ik elke week dwangmatig kijk hoeveel volgers ik heb, maar FB heeft dat slim in elkaar gestoken: voor ik op mijn pagina iets kan bekijken, moet ik eerst naar beneden scrollen, enkele gegevens passerend zoals onder andere hoeveel pagina-vind-ik-leuks ik heb.

En het valt natuurlijk keihard op als dat plots van een twee-cijferig getal naar ééntje van drie cijfers gaat.
Joepie! Ik heb honderd pagina-vind-ik-leuks! Woehoew!
Ja, ik moet toegeven: ik was er dolblij mee en zelfs best wel trots op. Ik keek er al een tijdje naar uit op een dag te kunnen zeggen dat ik honderd volgers heb.

Enkele dagen later viel het me even hard op (of misschien zelfs nog harder) dat het van een drie-cijferig getal terug naar ééntje van twee cijfers ging.
Ja, ik moet toegeven: dat was even een domper.

Zo van: oei, ik ben niet goed genoeg. Misschien moet ik anders gaan schrijven, of over andere dingen. Of op zijn minst consequenter.
Want soms schrijf ik over serieuze(re) dingen, soms schrijf ik puur om je te doen lachen. Soms schrijf ik over wat ik zelf meemaak, soms over algemene dingen. Soms is het ietwat leerzaam, soms simpele onzin. Soms heel erg persoonlijk, soms neutraal. Soms gebruik ik mooie woorden en zinnen, soms een ruwe schets van wat ik voel en denk. Soms kun je wel eens denken “Méént ze dat nu, of is dat weer haar droge humor?” (en I love it!).
Dus… Hoe kan ik dit veranderen?

Niet!

Zodra ik er stil bij stond dat ik zelf ook niet iederéén leuk vind en dat ik ook wel eens stop met een bepaalde pagina te volgen omdat het niet (meer) resoneert met mij, was ik er wel oké mee.

Bovendien zou ik niet alleen die negenennegentig andere lezers verloochenen, maar ook, of misschien zelfs vooràl, mezelf, als ik niet meer vanuit mijn hart zou schrijven.
Ik doe dus lekker door.

En ben superblij en heel erg dankbaar dat ik voor jullie mag schrijven, helemaal als mezelf.

Vrolijke groetjes, en tot schrijfs!

😘
💖