De kokende kikker

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Omdat het op zóveel toepasbaar is:
Repost blog 12 oktober 2018:

DE KOKENDE KIKKER
Enkele jaren geleden vertelde iemand mij over “de kokende kikker”. Als je evenveel fantasie hebt als ik, dan denk je natuurlijk direct aan een kikker met een schort om die in de potten staat te roeren, maar daar ging het uiteraard niet over.

Ze zei dat als je een kikker in een pot kokend water gooit, dat die er direct weer uitspringt. Als je een kikker in een pot koud water zet en langzaam aan de kook brengt, blijft die zitten omdat het zo geleidelijk aan gaat dat hij niets in de gaten heeft.

Of dat écht zo zou zijn weet ik niet, en ik ga het niet uittesten ook.
Er zit natuurlijk een betekenis achter dat gruwelijke verhaal.

Als je in een situatie gegooid wordt die niet goed voor je is, zal je er direct van weglopen. Of als dat niet mogelijk is, er alles aan doen om die situatie zo te hanteren dat je er beter mee om kan.

Maar als je geleidelijk aan in een situatie terecht komt die niet gezond is voor je, heb je dat vaak niet door. Eerst is alles goed, dan gaat het wel, daarna sla je je er wel door, en plots is het teveel, zonder dat je het in de gaten had.

Als je geluk hebt heb je vrienden, familie, collega’s die je daarop wijzen, en anders moet je zelf opletten en jezelf op de eerste plaats zetten.

Laat je niet koken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.