Curry met kikkererwten en amaranth

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ik heb vorige week nog eens een curry gemaakt, lekker makkelijk: alles in een pot gooien en laten pruttelen! een halve pompoen, in stukjes4 wortels, in schijfjes1 rode paprika, in stukjes1 mok amaranth1 bokaal kikkererwten2 blikken kokosmelkgember, kurkuma, kerrie, zwarte peper en (Himalaya-)zout In de koudere seizoenen gebruik ik best wel vaak gember en kurkuma (en nog wel enkele andere …

Rozenblad-lavendelthee

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ook de thee die ik maak kies ik op het gevoel. Deze keer wou ik iets lief en zacht en rustig… Rozenblad en lavendel… Nog een likseltje honing erbij, om het met Pooh-beer te zeggen, en ik ben klaar voor mijn theepauze. Zennnn…

Groenten-ovenschotel

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ja kijk, ik had er zo’n zin in dat ik vergeten ben een foto te nemen van de schotel, dus nu moeten jullie het stellen met de foto die ik nam van het versneden restje dat mijn ventje vandaag meedoet naar zijn werk. 2 courgettes1 grote bokaal geroosterde paprika’s2 handenvol spinazieblaadjes2 uien2 teentjes knoflook1 grote fles passatatijm, oregano, peper en …

Vanillekoekjes

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Voor een 20-tal:100 gram gesmolten kokosolie100 gram suiker50 gram amandelmelk200 gram wit speltmeel50 gram vanillepuddingpoederEnkele druppels vanille-essence Alles mixen, koekjes van vormen en op een bakplaat 20 minuten bakken in een op 200 graden voorverwarmde oven. Smakelijk!

Andijvie met bloemkoolkaassaus

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Soms verstop ik dingen in mijn eten om mijn kinderen eens iets anders te laten eten… Bijvoorbeeld rode linzen in de saus, die dan samen met de rijst waar ik het mee serveer zorgen voor complete proteïnen. Ik kookte1 bloemkool, in stukken, met1 kop rode linzen enkruidenzout. Als de bloemkool gaar is, kun je kiezen om de saus te maken …

Verse tomatensaus

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Als enkele vrienden of familie tomaten brengen omdat ze er veel te veel hebben om zelf op te krijgen, dan zeg ik nooit: oei, ik heb er eigenlijk al van iemand anders gekregen. Nee, dan zeg ik “Dank je wel!” en maak ik er lekkere dingen mee zoals verse tomatensaus! 1-1,5 kilo tomaten2 uien, in stukken4 teentjes knoflook, in stukjesolijfolie!oregano, …

Fruit-ijspralines

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ijspralines, leuk en makkelijk om te maken. Kies zelf welk fruit je gebruikt (deze keer was dat frambozen) en welk zoetmiddel (deze keer was dat ahornsiroop, maar ik gebruik ook graag agave of honing), mixen, in een leuke ijsblokjesvorm gieten en in de diepvries. Tadaaa! Lekkere, verkoelende en gezonde ijspralines…!

Courgette-Oost-Indische Kers-saus

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ook het blad van de Oost-Indische Kers kun je eten. Ik maakte er vanmiddag een sausje mee. 1 courgette, in stukjes8 blaadjes vd OIK, in stukjes1 potje smeerbare, romige kaasPeper en zout De courgette even aanstoven in olijfolie. De blaadjes, kaas en kruiden erdoor roeren, vuur uitdraaien en nog een minuutje met het deksel op de pan laten staan. Ik …

Bloemetjes op je bord

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Niet iedereen is er even grote fan van, maar een eetbaar bloemetje op je bord fleurt het hele gerecht op. Deze keer gebruikte ik een bloemetje van Oost-Indische Kers.(Wie meer wil weten over de geneeskracht van deze plant:https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/…/108137-de…) De soep waarin ik de bloem plaatste is courgettesoep:1 courgette,1 ui,komijn en kardemom (beide oa spijsverteringsbevorderend),peper en zout. En na het inschenken …

Boekweit-linzen sidedish

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

1/3 kopje rode linzen2/3 kopje boekweitkorrelsHalf rood uitje in stukjesSap van 1 sinaasappel Linzen, boekweit en ui gaarkoken. Pot van het vuur nemen, sap erover gieten en met het deksel op de pot nog even laten staan. Ik serveerde dit vandaag met courgette, rode biet, wortels en wat tuinkers. Smakelijk!