Een ieniemini vakantie en kleine momentjes groots maken

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Naast nieuwe dingen zien en ontdekken, is één van de leukste dingen van op vakantie gaan toch wel eten?

Eens iets anders dan anders eten, en gewoon voeten onder tafel steken en genieten.
En ’s mórgens! Wakker worden op je eigen tempo, je op je gemak klaarmaken, wetend dat je niet voor het ontbijt moet zorgen en dat je de hele dag nog voor je hebt.
Als je chance hebt is het met een ontbijtbuffet, dat je bijna niet weet wat kiezen, voor heel het gezin wat wils. En dan maken we er ons niet druk in als de kids allemaal ongezonde dingen kiezen, want het is vakantie! (En bovendien: ze nemen toch vers fruitsap? 😄)
Heerlijk relaxed…

En nu het tweede deel van mijn verhaal.

Mijn ventje had een dagje verlof genomen op zijn verjaardag, zodat hij een verlengd weekend had.
Mijn plan was normaal dat ik dan, als hij nog lag te slapen, om lekkere boterkoeken zou rijden of zelf iets speciaals zou klaarmaken, als verrassing.
Maar toen ik vorige week die Menière-aanval kreeg…
Het zou niet verantwoord zijn als ik de straat op ging als ik me dan nog niet tiptop voelde, en ik denk niet dat Manlief het zou willen of appreciëren als ik onnodig energie verkwistte in de keuken.

Toen ik me enkele dagen later iets helderder voelde, herinnerde ik me plots dat mijn plusmama vorig jaar mijn vader verrast heeft met een ontbijt aan huis, en hij heeft daar vree mee geboft, dus heb ik dat daar ook besteld.
Het lastigste wat ik nu moest doen was zwijgen.
(Ja, écht, làstig, hoor! Ik moest zelfs mijn binnenpretjes verstoppen!)

En dan was het zover. Het leek perfect getimed: hij was tien minuten op toen plots de deurbel ging. Met een gezicht van “🎵Ik weet wie dat i-is…!🎶” ging ik opendoen.
Daarna maakte ik de kindjes wakker om gezellig samen te ontbijten.

Het was véél te veel, hier konden we wel twee keer mee ontbijten. Het was een heus ontbijtbuffet!
Dat, samen met die ontspannen sfeer van nog een extra dag samen thuis, maakte dat we ons heel even in een hotel op vakantie waanden.
Echt zalig…

En daar draait het leven toch om? Overal het beste van maken (soms leiden mislukte plannen zelfs tot iets nog leukers of beters!), en genieten van de kleine dingen.
Kleine momentjes groots maken…