Een merel als leraar

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

EEN MEREL ALS LERAAR

Ik ben nu met dat groepje waarin ik uitgenodigd werd al een tijdje bezig met die 21 days of abundance-reeks van Deepak Chopra. In het begin vond ik vooral de affirmaties en meditaties goed, de opdrachten vond ik niet echt iets spiritueels hebben. Maar hoe verder ik kwam hoe dieper we moesten graven. Best wel moeilijk soms.

Op dag negen moesten we een lijstje maken van de tekortkomingen die ons tegenhouden om te bereiken wat we willen. Heel confronterend om te beseffen dat je eigenlijk wel weet wat dat is, maar dat je er niets aan kunt/wilt/durft doen.

Wat ik wil bereiken, dat was het makkelijke stuk. Een goed draaiende praktijk, natuurlijk, zodat ik veel mensen kan helpen.

Ik maakte steeds reclame voor mijn ontspanningsmassages. Dat kan ik goed, en dat is voor mij ook heel makkelijk: gewoon dóen.

Bach Bloesem-gesprekken zitten wel in mijn aanbod, maar heb ik nooit echt reclame voor gemaakt. Want, het woord zegt het zelf: gesprekken, dan ga ik moeten babbelen, en dat vind ik niet mijn sterkste kant.

Nochtans ben ik ook goed met Bach Bloesems, dat weet ik van mezelf, anders zou ik het niet aanbieden. Ik heb al enkele vrienden en vriendinnen geholpen door hen een flesje te geven. Maar met hen was dat gemakkelijk. Gewoon luisteren naar wat gezegd en níet gezegd wordt.

Bij klanten ga ik het gesprek zelf moeten gaande houden, toch? En als dat niet lukt? Als ik hen daardoor niet zo goed ga kunnen helpen als ik weet dat ik zou kunnen?
Ik ga daar maar mee wachten tot ik vind dat ik een vlotte babbelaar ben. Als ik zeker ben dat het perfect gaat zijn.

Dus dat was de eerste en grootste tekortkoming op mijn lijst: me afwachtend opstellen, iets uitstellen uit onzekerheid, perfectionisme zelfs.

De dag nadat ik dat lijstje had opgesteld hoorde ik weer een merel pràchtig fluiten. Die doet dat gewoon. Hij vraagt zich niet af of hij al goed genoeg is om dit te mogen delen met iedereen. Hij wacht niet af tot hij zeker is dat het perfect is. Hij kent geen faalangst.
Gelukkig maar…
Wat een gemis zou dat zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.