Elentriek

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Na een lanterfantweekend ben ik er gisteren flink in gevlogen.
Onder andere ook wat dingetjes computerwerk. Moet ook gebeuren.
Ik had gezien dat we een mail gekregen hadden van de electriciteitsmaatschappij met “belangrijk” erop.
Ik was benieuwd.
Want een goeie twee jaar geleden was ons voorschot dankzij groepsaankopen slechts 86 euro. (We verwarmen niet met electriciteit, vandaar de lage prijs. Ter info.) Het jaar daarna 112. Nu betalen we al een half jaar 196 euro voorschot. Ik hou mijn hart al vast voor onze volgende afrekening. Ik heb er al keiveel gehoord die nu na hun laatste afrekening meer dan het dubbele moeten betalen dan het jaar voordien.
Ongehoord!
Maar je moet vooral niet kijken op de afrekening hoeveel je effectief voor elektriciteit betaalt in verhouding tot het totaalbedrag.
Je moet er vooral ook niet aan denken hoeveel ettelijke miljoenen onze overheid door ramen en deuren gooit maar, als je al dat geluk hebt, slechts een aalmoes aan haar bevolking geeft.
Ik heb ook gelezen dat er landen zijn waar de regering een stop gezet heeft op die prijsstijgingen, maar zelfs als dat waar is: je moet niet bij de buren kijken hoe het daar aan toe gaat.
Dat moet je allemaal niet doen, en je moet zeker niet luisteren naar die verschillende mensen die ik al gehoord heb die oproepen tot massaal zeggen “dit betaal ik niet”.
Hoe durven ze.
Volgens die mail krijgen we wel twee keer 60 euro korting voor twee volle maanden, hé!
En al die energiebesparingstips die we krijgen om ons te helpen ons verbruik naar beneden te krijgen.
Zo lief!
We moeten ons gelukkig achten!
Stel je voor dat we in een heel ver, heel warm land wonen. Daar moeten ze voetballen met airco, die arme sukkelaars… Die gaan al helemaal hun energierekening niet kunnen betalen! Misschien moeten we samenleggen om hen te helpen, vind je ook niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *