Elk doet zijn eigen eten klaar. Nee, geen fondue, pizza!

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Ik had tot nu toe nog niet het perfecte pizzadeeg-recept gevonden naar mijn gedacht dus bleef ik af en toe uitproberen, én ook af en toe gekocht pizzadeeg kopen. Zonde van de plastic verpakking, én van hetgeen daar in zit.

Maar nù heb ik het gevonden!

Ik heb op dezelfde manier deeg gemaakt als voor mijn speltbrood.

Voor 4 personen:
500 gram bloem (ik gebruikte wit speltmeel)
320 gram lauw water
30 gram olijfolie
20 gram verse gist
10 gram zout

Gist laten oplossen in het lauw water. Samen met olie bij de bloem doen en goed kneden. Zout bijvoegen en blijven kneden tot het niet meer aan je handen plakt. Wat water bijdoen als het te droog voelt, wat bloem als het te nat is.

Een handdoek over leggen en een halfuur laten rijzen. Dan nog eens kneden. Dit twee keer herhalen.

Intussen kun je alles klaar zetten om te beleggen. In dit geval passata, sneetjes geitekaas, champignons, rode paprika, artisjok, spek, ananas, geraspte geitekaas.

Ik verdeelde het deeg in 4 en iedereen moest zelf zijn pizzabodem maken, zo konden ze kiezen of ze een dikke, zachtere bodem wilden of een dunne, krokante.

Beleggen naar wens. De één heeft liever geitekaas als basis, de ander passata. Veel groenten erop, of enkel spek en ananas.

En dan in de oven op 200 graden tot je pizza de gewenste (niet-)krokantheid heeft.

Het speltpizza-experiment werd volmondig goedgekeurd.

Yes! Eindelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.