Elke film heeft wel een boodschap

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik weet niet hoe het komt, maar in het najaar krijg ik altijd zin om naar een filmreeks te kijken. (Als je al een tijdje meeleest weet je wel al welke mijn favorieten zijn…)
Zal ergens iets troostends zijn, zeker, als het buiten kouder en natter begint te worden?

Ik ben de laatste tijd dan ook geregeld eens echt helemaal niet mindful bezig: telkens ik in mijn eentje eet, kijk ik nu een stukje naar The Hobbit. (Dus nee, ik lig niet de hele namiddag in de zetel TV te kijken, dat vind ik dan weer wel goed van mezelf, dat ik toch de discipline heb om te stoppen als ik klaar ben met eten.😇😁)

Ik heb het al eerder geschreven: ik haal altijd wel één of andere les of boodschap of stimulans of bevestiging uit films. (Dus helemaal nutteloos ben ik dan toch ook niet bezig, hé.😇😁)

Zoals in dit stukje uit de eerste Hobbit-film, als er gezegd wordt dat het niet zo is dat alleen grote kracht het kwaad kan bedwingen, dat het juist de kleine dingen van alledag zijn, van gewone mensen, die het kwaad in bedwang houden, daden uit vriendelijkheid en liefde.

Awel ja, da vinnekik nu ook, sè. Meer vriendelijkheid en liefde please.

En ’t is waar, want ’t was op TV!😇😁