Enchilada’s

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

1 ui
2 teentjes knoflook
8 wortels
2 courgettes
1 rode paprika
1 fles passata (700 ml)
Paprikapoeder, zout en peper
6 tortilla’s
Geraspte geitekaas

Alle groenten in stukjes snijden.
Ui en knoflook in olijfolie aanstoven.
Wortels en courgettes toevoegen, even stoven en dan de passata en de kruiden toevoegen.
Als het bijna beetgaar is de stukjes paprika toevoegen, nog een minuutje laten staan. (Hier draai ik het fornuis al uit. Spaarzaam zijn. 😉)
Niet vergeten: ovenschotel(s) invetten met olijfolie, zodat de tortilla’s er niet aan bakken. (Overkomt mij nooit, hoor. 😇 Oké, jawel. Vandaag nog. 😁)
Saus over de tortilla’s gieten, oprollen, in de schotel leggen. Het makkelijkst is met de naad naar beneden, maar ik vind het mooier naar boven, gewoon wat saus op het flapje smeren dan zodat hij dicht blijft.
Wat kaas erover en een tiental minuutjes op 200 graden in de oven, of tot net krokant.

Ik had gehoopt “kindvriendelijk” in de titel te zetten, maar het bleek niet zo’n succes voor hen. Ik had er nochtans geen maïs of rode bonen in gedaan zoals anders…
De saus daarentegen wel: het restje werd gretig opgegeten met wat overgebleven kaas. Enkel de pasta ontbrak nog. 😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.