Energieballetjes

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Voor een 15-tal:
4 ontpitte Medjooldadels, 5 minuutjes in heet water geweekt
1 lepel lijnzaad
1 lepel chiazaad
1 lepel hennepzaad
1 lepel zonnebloempitten
1 lepel pompoenpitten
2 volle lepels pindakaas (of bvb amandel- of hazelnotenpasta)

Haal de dadels uit het water (gooi het weekwater niet weg) en mix ze samen met de andere ingrediënten. Er mogen nog wat brokjes in zitten voor een beetje “bite”.
Als het mengsel te droog is mag je er enkele lepels weekwater bijmengen. (Wat over is aan weekwater kan in een smoothie of soep.)
Rol balletjes van het mengsel.
Om het mooier en nog voedzamer te maken kun je de balletjes in zaadjes, gehakte nootjes, kokosrasp,… rollen.
Een uurtje in de frigo zetten om steviger te worden.

Smakelijk!

(En het hoeft niet allemaal in één keer op, hé! 😄)