Eten

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

Ik ben volop aan het ontdekken dat het emotionele en onbewuste gedachten en vastgeroeste patronen ook heel erg belangrijk zijn in verband met je gezondheid, maar toch zal ik af en toe ook eens een berichtje posten over eten, dat was voor mij persoonlijk een hele goeie eerste stap, tenslotte kan je voeding aanpassen op zich al heel wat doen.

Maar ik zeg er al direct bij: wat voor mij werkt, werkt daarom niet voor jou en omgekeerd. Elk lichaam is anders en ieder moet voor zichzelf voelen waar je je het best bij voelt.

Een eerste simpele tip is:

Verminder beetje bij beetje suiker en andere fabrieksvoeding.

Je hoeft daarbij niet “cold turkey” te gaan (tenzij dat voor jou net beter werkt natuurlijk), je kunt ook in kleine stapjes richting verandering gaan.

Bijvoorbeeld je namiddagkoek eens vervangen door een stuk fruit of een handvol nootjes. Of eerst wat fruit en dan een koekje.

Of een kom groentesoep vóór je avondmaal.

Of één gezonde dag per week.

Zie het als toevoegen, niet als schrappen.

En voel wat het met je doet. Als je je met een kleine inspanning al beter voelt, is dat misschien een motivatie om nog een kleine inspanning extra toe te voegen.

O, en nog iets: als je je eens laat gaan of je gezonde verandering eens overslaat, voel je daar dan niet schuldig over. Schuldgevoel is ook niet bevorderlijk voor je gezondheid en je goed gevoel.

Geniet er dan integendeel bewust van.

(Doe ik ook! Mmm, af en toe toe eens pizza of een taartje of ne warme chocomelk! (Of pizza en daarna een taartje met ne warme chocomelk. ☺️????))

Wat zie jij zitten om mee te beginnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *