Filmpje buikademhaling

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

Hoi iedereen,

Ik zit al enkele weken in mijn hoofd met het feit dat ik een filmpje wou maken over buikademhaling, maar ik durfde niet goed. Ik ben meer een schrijver dan een verteller, en al helemaal tegen een apparaatje.

Maar nu ik weet dat ik jullie nog een hele tijd niet mag zien voor massages, wou ik toch íets doen om min of meer contact te hebben, én te helpen tot rust brengen. Vandaar… dan toch maar eens een filmpje waarin ik in beeld kom.

Van het awkward gevoel het me gaf ben ik één en ander vergeten te zeggen, maar met bewegend beeld in mijn post heb ik je aandacht toch al te pakken, hé!

Veel mensen leven nu in angst en stress, je zou van minder, en velen beginnen nu last te krijgen van hyperventilatie of angst- of paniekaanvallen.

Als we stress hebben of bang zijn, dan verandert onze ademhaling: we ademen heel hoog in onze borstkas (onze longen krijgen de kans niet om zich te vullen) en te snel. En als de stress aanhoudt kan ook dit ademhalingspatroon aanhouden. Waardoor het kan zijn dat je ribbenkas en je middenrif vast komen te zitten. Waardoor je niet meer de buikademhaling kan toepassen en je lijf permanent die stresstoestand voelt.

Het zal de bron van je angst of stress natuurlijk niet wegnemen, maar een trage, diepe buikademhaling kan helpen je lichaam tot rust te brengen.

Als dit niet goed meer lukt kan je oefenen door (liefst dagelijks) neer te liggen, je handen op je buik te leggen en een minuut of tien goed traag en diep inademen. Als alles goed gaat vullen je longen zich helemaal, waardoor je middenrif naar beneden geduwd wordt, en dit zorgt er dan weer voor dat je ingewanden wat samengeduwd worden waardoor je buik naar voor geduwd wordt.

Kan in het begin moeilijk zijn, maar oefening baart kunst!
Op den duur zal je het zo goed kunnen dat als je overdag stress voelt je vanzelf gaat merken dat je te hoog en/of te snel ademt. Gewoon even handen op de buik, focussen op je ademhaling en terug wat meer rust voelen…

Probeer je het ook eens?
Samen door deze stressvolle periode! We can do it!

https://youtu.be/dGbgAfGYraw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.