Geef aan de natuur en ontvang van de natuur

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Van ’s morgens vroeg even in ons tuintje vertoeven en mijn dag voelt helemaal anders aan. (En in een verlengd weekend al helemaal: veel minder verkeer en dus veel rustiger.) Een echte energie-oplader!

Wij hebben niet echt een tuin die de meeste mensen mooi zouden noemen. Maar voor ons hoeft dat ook niet. Ons gazonnetje is een mengeling van gras en “on”kruiden en ook tussen onze bessenstruiken laten we de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan.

Er wordt wel eens gezegd dat de kruiden die je nodig hebt dicht bij jou beginnen te groeien, dus ik duik graag de tuin in, nieuwsgierig zoekend naar aanwijzingen voor een betere gezondheid.

Een paar weekjes geleden zag ik twee kamilleplantjes uitkomen. Voor het eerst in ons tuintje! Dat zou dan dus betekenen dat we voor ons zenuwstelsel en ons spijsverteringsstelsel moeten zorgen, want dit werkt rustgevend en is ook goed voor maag en darmen.

Nu de bloempjes welig tieren ben ik aan het plukken geslagen. Niet te veel natuurlijk, ik heb iets minder dan de helft geplukt, zo is er meer kans dat er nog meer kamilleplantjes blijven komen. En vooral: de bijtjes zijn daar ook blij mee!

Over bijtjes gesproken: onze tijm staat ook in bloei! Ik had eerder al tijm gedroogd voor màànden ver, dus dacht ik: de bijtjes mogen ook iets hebben, laat de rest van de plant maar doen. Leuk om te zien, die zoemende bijtjes, content dat ze bloemetjes gevonden hebben… Leuk dat we op deze manier onze kleine bijdrage leveren, want we hebben ze o zo nodig, de bijen…

Ik ben een beetje verliefd op ons mini-natuurparkje. Voor de meesten waarschijnlijk niet hoe zij het zouden aanpakken, maar wij geven graag ruimte aan diverse planten en ik ben blij met al dat groen en al dat leven in onze achtertuin. Ook vogels en vlinders zijn vaste bezoekers. Mooi mooi!

Tot rust komen én energie krijgen…

Geef aan de natuur en ontvang van de natuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.