Gekiemde linzen

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Ik ben terug beginnen kiemen. Alfalfa, tuinkers, linzen,… De eerste twee kiem je simpelweg door de zaadjes uit te strooien op vochtig keukenpapier. Goed in de gaten houden dat dit keukenpapier de hele tijd vochtig blijft. Duurt iets langer dan linzen. Linzen laat je een nachtje in een kommetje water weken, ‘s morgens afgieten en goed spoelen, daarna gewoon elke avond en ochtend spoelen en afgieten. Duurt maar een paar dagen.

Ik gooide er vanochtend een deel in het bakje vol gezonds dat ik meegaf aan mijn ventje als lunch voor op zijn werk. Om zijn weerstand zo hoog mogelijk te houden, remember…?

Zijn slaatje bestaat vandaag uit
Postelein
Bleekselderij
Wortel
Radijsjes
Kerstomaatjes
Lente-ui
Walnoten
Dennepitten
Gekiemde linzen
Koolzaadolie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.