Oppeppertje
Gember
Kurkuma
Zwarte peper
Honing
Ik snij kurkuma en gember in schijfjes en kook dit in een goeie liter water, dan kom ik daar een dag mee toe.
Ik vul een grote tas met gember-kurkumawater, doe er een snuifje zwarte peper in (dat bevordert de opname van curcumine) en laat een beetje afkoelen (zodat de goeie stofjes in de honing niet kapot gaan door de hitte).
Dan pas doe ik er het sap van een halve citroen bij en een koffielepeltje honing.
Op je gezondheid!
Voor wie het interesseert:
Gember is voor vanalles goed, onder andere:
Goed voor de spijsvertering,
pijnstillend,
bij verkoudheid,
bij vermoeidheid,
bij misselijkheid,…
Kurkuma, idem, onder andere:
Werkt ontstekingsremmend, is een krachtige antioxidant.
Heeft ontgiftende, lever beschermende eigenschappen,…
Citroen:
Bevordert genezing.
Heeft ondanks zijn zure smaak een ontzurende werking op het lichaam.
Honing:
Bevat véél geneeskracht en is altijd het eerste “medicijn” dat ik bovenhaal als er hier eentje ziek is.