Goeiemorgen!
Ik startte ergens in november 2018 een kookblog op Facebook, heel toepasselijk De Wispelturige Kok genaamd. Soms post ik namelijk veel, soms weinig, soms heel gezond, soms ongezond, soms allergenenvrij, soms niet, soms staan er tips en weetjes bij, soms niet. Maar je raadt het al: meestal gezond. Dat is namelijk één van mijn principes: over het algemeen zo gezond mogelijk eten, en af en toe eens zondigen.
En omdat ook hoe en wat je eet een grote invloed heeft op hoe je je voelt, vind ik deze blog ook passen op de website van mijn relaxatiepraktijk.
Ik deel vandaag graag een oude post: één van mijn lievelingsreceptjes voor een zelfgemaakte thee, één van mijn favorieten in de herfst en de winter want goed voor de weerstand.

OPPEPPERTJE: GEMBER-KURKUMATHEE
Gember
Kurkuma
Zwarte peper
Citroen
Honing
Ik snij de (liefst bio) kurkuma en gember in schijfjes (neem misschien in het begin een klein stuk, naarmate je aan de smaak went kun je hem dan sterker maken) en kook dit in een goeie liter water, dan kom ik daar een dag mee toe.
Ik vul een grote tas met gember-kurkumawater (de rest kan in een thermos), doe er een snuifje zwarte peper in (dat bevordert de opname van curcumine uit de kurkuma) en laat een beetje afkoelen (zodat de goeie stofjes uit de honing straks niet kapot gaan door de hitte).
Dan pas doe ik er het sap van een halve citroen bij en een koffielepeltje honing (liefst recht van de imker).
Op je gezondheid!
Voor wie het interesseert:
Gember kan onder andere helpen bij:
Goed voor de spijsvertering
Bij reisziekte en misselijkheid
Reinigend en zuiverend
Bij vermoeidheid
Pijnstillend
Immuniteit
Kurkuma kan onder andere helpen bij:
Werkt ontstekingsremmend, is een krachtige antioxidant
Heeft ontgiftende, leverbeschermende eigenschappen
Gewrichtsproblemen
Immuniteit
Citroen:
Bevordert genezing
Heeft ondanks zijn zure smaak een ontgiftende werking op het lichaam.
Honing:
Bevat véél geneeskracht en is altijd het eerste “medicijn” dat ik bovenhaal als er hier eentje ziek is.