Gevulde paprika’s en courgettes

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

100 gram rijst
100 gram linzen
2 teentjes knoflook, in stukjes
1 uitje, in stukjes
5 paprika’s
2 courgettes
2 doosjes Chavroux met kruiden (of een andere crèmige kaas naar keuze)
zout en peper

Kook enkele uren voordien de rijst en de linzen, bak knoflook en ui lichtjes en laat wat afkoelen.

Meng de rijst, linzen, knoflook en ui met de Chavroux en peper en zout.
Snij het kroontje van de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit.
Snij de courgettes in de lengte in twee, snij het harde uiteinde eraf en haal de zaadjes eruit. (Met een lepel gaat dit vlot.)
Vul de paprika’s en courgettes met het linzenmengsel en zet 25 minuten in de oven op 200 graden. Hou het in de gaten, sommigen hebben liever een kortere gaartijd, anderen een langere.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.