Gezondheidshuizen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Stel je voor dat dat kon!

Daarvoor zal eerst geld niet meer mogen bestaan, veronderstel ik, wegens gewoonweg onbetaalbaar, of dat geld op zijn minst eerlijk verdeeld of besteed wordt…

Als er “zieken”huizen bestaan, om operaties uit te voeren en zo, waarom bestaan er dan niet ook “gezondheids”huizen om te recupereren of zelfs om preventief naartoe te gaan?

Stel je voor dat dat kon!

Een plaats waar je terecht kunt waar ze voor je zorgen tot je er weer door bent (of waar je gewoon je batterijtjes kunt opladen).

Met koks die drie-vier keer per dag verse, gezonde maaltijden voor je maken, en niet zoals standaard in ziekenhuizen eenmaal per dag iets waarvan je je afvraagt of er überhaupt nog vitaminen inzitten en twee keer per dag boterhammen met beleg en in de namiddag koffie met een koekske en als je chance hebt om de twee dagen eens een stuk fruit. (Echt. Toen ik de laatste keer in het ziekenhuis lag was ik dolgelukkig als mijn ventje een bakje rauwkost mee bracht en had ik bij wijze van spreken een fruitschaal in mijn kastje, anders kom je nog zieker buiten dan je erin ging…)

Met massages en reiki en reflexologie en osteopathie en en en…

Met genoeg verzorgenden voor genoeg persoonlijke aandacht. Mensen die met je komen praten, of die je meenemen voor een wandeling in de tuin (a ja, dat zou er ook zijn: héél véél natuur rondom de gezondheidshuizen!), of die je naar een soort bezigheidstherapie brengen.

Want dat zou er ook zijn: yogalessen, andere bewegingslessen, meditatie en relaxatielessen, aquarellessen,…

Ja, ik weet het. Zal niet voor direct zijn.

Maar als je droomt mag je meteen groots dromen, niet?

En wie weet komt het ooit eens uit…

A ja, en nog iets! Nu ik nog eens naar de film Elysium gekeken heb: stel je voor dat dat zou bestaan, medbeds! Een soort bed waarop je gaat liggen om te analyseren wat er mis is en je lichaam meteen terug repareert.

Hoe anders zou de gezondheidssector er dan uitzien!

Maar ja, da’s al helemaal een geval van “de meeste dromen zijn bedrog”, zeker?

🤔Al weet je maar nooit dat er plots goedaardige, al veel verder geëvolueerde aliens naar de Aarde komen en als geschenk hun hogere kennis en technologieën delen.😉😁