Groenten-ovenschotel

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ja kijk, ik had er zo’n zin in dat ik vergeten ben een foto te nemen van de schotel, dus nu moeten jullie het stellen met de foto die ik nam van het versneden restje dat mijn ventje vandaag meedoet naar zijn werk.

2 courgettes
1 grote bokaal geroosterde paprika’s
2 handenvol spinazieblaadjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 grote fles passata
tijm, oregano, peper en zout
geraspte kaas

De tomatensaus maken:
ui en knoflook stoven, passata en kruiden toevoegen en op een laag vuurtje laten pruttelen.
Intussen de courgettes in de lengte in dunne sneetjes snijden.
In een of twee ovenschotels een laagje courgettes leggen, daarop een laagje paprika (als het hele zijn: in twee snijden zodat je ze mooi plat kunt leggen), weer een laagje courgette, enzovoort. Zorg dat je nog genoeg plaats hebt voor de spinazie.
Leg als laatste de spinazie bovenop.
Giet de tomatensaus erover, bestrooi met kaas.
Plaats zo’n drie kwartier in de oven op 200 graden.

Ik kookte er basmatirijst bij.

Yummie!