Heeft één alleen invloed?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

HEEFT ÉÉN ALLEEN INVLOED?

Soms heb ik eens zo’n stemming dat ik me afvraag hoeveel ik ertoe doe. Wat is mijn bijdrage, heb ik een impact? Hoe kan één mensje een invloed hebben op het grote geheel? Dat kan toch bijna niet, één klein wezentje, helemaal alleen…

Nou, moet je mijn reactie eens zien als ik net voor het slapengaan één spin nabij mijn bed zie, of nog erger, onder mijn bed zie kruipen! Nu ben ik over het algemeen niet bang van spinnen, maar ze moeten uit mijn slaapkamer blijven! Dan kan ik alleen maar denken aan of ze op de matras gaat kruipen, op mijn kussen, op mijn haar, op…
Dat één zo’n klein beest zó’n invloed kan hebben op mijn slaapkwaliteit!

Het is natuurlijk zo dat alles en iedereen een invloed op je kan hebben, ten goede of ten kwade. Ik denk soms dat we (of ik in elk geval) daar te weinig rekening mee houden. Wat een woord, een blik, een glimlach of een gebaar met een ander kan doen.

Ik let vandaag extra goed op hoe ik anderen een goed gevoel geef of kan geven.
En als die mensen daardoor zó goedgehumeurd raken dat ze dat gevoel doorgeven aan anderen, en die mensen op hun beurt dan weer aan nóg anderen, dan heeft één klein mensje toch een grote invloed gehad.

Doe je mee? Ik zie zó het domino-effect: één steentje laat er twee omver vallen, twee laten er vier omver vallen, vier laten er acht omver vallen… Hoever zouden we zo raken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.