Heel zachte ontgifting

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

Wie graag een ontgiftingskuur wil doen: lente en herfst zijn daar de ideale periode voor.

Je zóu kunnen watervasten, of die kuur doen waarbij je enkel water met citroensap, ahornsiroop en cayennepeper drinkt, maar da’s mij eerlijk gezegd te extreem.

Er bestaan een boel ontgiftingsmethodes die heel wat zachter van aanpak zijn (toegegeven: met een minder extreem resultaat natuurlijk). Wat ik zelf graag doe en makkelijk zie zitten: een periode met een wekelijkse melkzuurgegiste groentesap-dag, niets eten, enkel sap en water drinken. Lekker en heel zacht.

Goed voor de darmflora, en het gunt je spijsverteringsstelsel eens een dagje rust.

Kies eerst een dag uit die je het best uitkomt. En een melkzuurgegiste groentesap die je lekker vindt.

In het begin kun je het sap gewoon puur drinken, om te wennen.

Later kun je het sap aanlengen met water: eerst 1/3 water, 2/3 sap, nog wat later eventueel zelfs naar 2/3 water, 1/3 sap.

Waarschijnlijk zul je bij anderen de raad krijgen vol te houden en door te zetten, maar ik zeg liever: wees niet te streng op jezelf. Als je het maar tot ’s middags volhoudt of in het begin zelfs maar tot halverwege de voormiddag: alle beetjes helpen, al wat je gehad hebt heb je gehad, hé. Stressen is ook niet goed voor je…

Even waarschuwen: wie met veel afvalstoffen zit kan bij ontgifting last krijgen van symptomen zoals onder andere hoofdpijn, vermoeidheid,… al is deze methode zo zacht…

En ik raad ontgiften ook niet aan voor zwangere vrouwen, of als je verzwakt bent door ziekte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *