Het nieuws van gisteren maakt dat ik me dom voel

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ja, echt. Want ik kan blijkbaar niet meer logisch denken.

In hetzelfde nieuwsbericht waarin ze zeggen dat je eigenlijk niet écht veilig bent met een C-pas omdat je nog steeds kunt besmet raken en besmettingen kunt doorgeven, zelfs al ben je dubbel geprikt, zeggen ze ook dat je die C-pas vanaf maandag nodig hebt om op restaurant of naar grote evenementen te mogen.

Dus als je die pas hebt mag je lustig anderen besmetten, maar niet-geprikten, meestal toch net die mensen die vanalles doen om aan een goede gezondheid te werken, die mogen niet binnen.
Nee, ik snap het niet.

Wat ik ook niet snap is dat er ongelooflijk veel geld uitgegeven wordt aan die campagnes en testen en weet ik veel wat nog meer.
Maar voor zover ik weet niet aan extra zorgpersoneel, extra ziekenhuis- en IC-bedden, niet aan de promotie van wat je zo gezond mogelijk houdt,…

Nu kan dat zijn omdat ik quasi nooit meer nieuws kijk (hoe minder, hoe beter ik me voel!), maar ik denk niet dat ik al één minister heb horen motiveren om zélf iets aan je immuunsysteem te doen door bijvoorbeeld gezond te eten, veel meer te bewegen, buiten te komen, supplementen te nemen (bvb vitamine D!),…
Integendeel, gewoon angst aanjagen, iets wat zó slecht is voor de weerstand!

Ik heb nog geen enkele minister horen vertellen dat ook roken, alcoholmisbruik, obesitas,… tot overbelasting van de gezondheidszorg kunnen leiden.

Tja.
Misschien ben ik echt gewoon dom.
Gelukkig hebben we slimme mensen aan de top die alles voor ons beslissen.