Het veld (+ liefdesvisualisatie)

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Hier wil ik al lang eens iets over schrijven, maar hoe ik het zou schrijven kwam maar niet… Nog altijd niet echt eigenlijk, maar ik begin er toch maar eens aan.

Ik geloof dat we een soort veld om ons heen, om de Aarde, hebben, dat ons verbindt en waar info, energie, emoties, gedachten ingestoken en uitgehaald kunnen worden, zowel positieve als negatieve. Alleen zijn we verleerd hoe we daar bewust mee kunnen omgaan.

Vergelijk het misschien met wifi. Dat kun je ook niet zien of vastpakken, maar je kunt je er wel door verbinden met andere mensen, je kunt dingen opzoeken of versturen of op het internet zetten.

Daarom dat ik liever positieve gedachten denk (niet dat dat altijd lukt, maar als je jezelf er attent op maakt en daar dus almaar vaker op let, komt dat meestal wel goed). Ik straal liever positieve energie uit, want ik heb het gevoel dat dat anderen ook raakt, dat dat aankomt.

En daarom ook dat ik tijdens mijn meditaties of tijdens stille momenten me graag voorstel hoe de wereld er mooier zou kunnen uitzien. Ik geloof echt dat met hoe meer we dit doen, hoe sneller dat kantelpunt zou kunnen komen…

Of die liefdesvisualisatie die ik vorig jaar deelde.

Ideetje! Ik deel hem nog eens, en als je wil kunnen we hem morgen nog eens (of twee keer) samen doen: een keer om 8u en/of om 20u. Doe je mee?

Komt-ie:

Zoek een plaatsje waar je even rustig kunt zitten. Of dat nu in volle lotushouding is (lukt mij ook niet, hoor!), in kleermakerszit of gewoon op een stoel met je voeten stevig op de grond, maakt niet uit, als je maar het contact voelt met moeder Aarde.

Zet je timertje op 20 minuten, of minder als dat voor jou aangenamer is, alle beetjes helpen.

(O ja, en ken je dat verhaaltje van die magische kookpot die overstroomt tot de pap het hele dorp vult? Dàt beeld…)

Leg je handen ontspannen op je benen. Adem enkele keren diep en traag in en uit.

Verplaats dan je handen naar je hart en word je bewust van alle liefde die daar huist. Je mag zelf kiezen hoe jij dat voelt of ziet. Een helder gouden wit licht? Een krachtig roze? Dat warme gevoel? Een soort energie? Simpelweg het woord liefde zelf? Gebruik je fantasie…
Voel hoe liefde je hele hart vult.
Stel je dan voor hoe die liefde zich langzaamaan door je hele lichaam verspreidt en je hele lichaam vult.
Je hebt zelfs zóveel liefde dat je lichaam niet ruim genoeg is om al die liefde te bevatten, het stroomt over en ook de kamer waarin je je bevindt wordt gevuld met liefde.
De kamer loopt ook over van liefde, tot je hele huis vol is met liefde.
En je tuin.
En daarna je straat.
Je stad.
Je provincie.
Je land.
Heel Europa.
Je liefde blijft maar stromen, over land en oceanen heen, tot de hele wereld bedekt is met liefde.
Stel je voor dat jouw liefde iedereen op de hele wereld bereikt…

Hou dat gevoel vast, zolang je zelf wil.

Adem dan nog eens enkele keren diep en traag in en uit.
Word je terug bewust van waar je je bevindt.
Wiebel met je tenen en je vingers.
Rek en strek je goed uit.
Open je ogen…
En neem dat gevoel met je mee…