Het yogakonijn

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

In het soort boeken dat ik lees en het soort pagina’s die ik volg, staat wel eens dat je goed moet rondkijken, want in alles kan een teken, een les, een reminder, een duwtje zitten.

De laatste tijd doet ons konijn Jolien geregeld aan yoga. (Of moet ik zeggen: de laatste tijd lét ik erop dat ze dat geregeld doet.) Dan gaat ze heel even van Neerwaartse Hond moeiteloos naar Cobra, en dan kan ze er weer even tegen.
Grappig én mooi om te zien.

Dat deed me eraan denken dat ik dat een tijd geleden ook geregeld deed doorheen de dag, stretchen. (Ik zei het al eerder: er bestaat zoveel dat je kan doen en ik wissel graag af en dan vergeet ik dat soms een tijd…)

Stretchen hoef je natuurlijk niet te beperken tot dat moment in de ochtend of avond (of wanneer dan ook) dat je yoga doet, of te houden voor na het lopen.

Ik ben de laatste paar weken weer helemaal into stretchen om mijn bezigheden te doorbreken en, mannekes, wat doet dat deugd!

Me eens helemaal uitrekken als ik wakker word, alsof ik aan mijn armen omhoog getrokken word en aan mijn benen naar beneden. En als ik linkerarm en rechterbeen  uitrekken enkele keren afwissel met rechterarm en linkerbeen, dan werkt dat op mijn buik, schiet mijn spijsvertering in gang.

Soms stretch ik mijn benen, alsof ik enkele kilometers gelopen heb. Maar dan zonder dat ik me eerst moe gemaakt heb.

Soms stretch ik mijn armen, alsof ik aan gewichtheffen gedaan heb. Maar dan zonder dat ik aan mijn uitzakkende triceps gewerkt heb.

Soms reik ik één arm over mijn hoofd zodat ik een soort halve maan vorm en een goeie stretch voel aan mijn zijde. En omgekeerd natuurlijk, we moeten in balans blijven, hé.

Soms kijk ik zo ver mogelijk achter mij terwijl mijn voeten en bekken naar voor gericht blijven. Rechterhand op linkerheup en draaien maar! (En weer: ook omgekeerd natuurlijk.)

En nog wel meer. Whatever comes to mind.

En dan kan ik er weer even tegen.

Zo zie je maar. Je hoeft geen konijn (of zelfs fervent sporter) te zijn om de heilzame werking van eventjes stretchen te voelen.

(Nu nog leren van haar binky’s die ze doet (gekke sprongetjes) wanneer ze zich blij voelt, maakt haar niet uit wie het wel of niet ziet.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.