Hier en nu

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

Mindful leven lijkt me nu heel erg nuttig en zelfs nodig.

Dan heb ik het niet over “hobby-mindfulness” waarbij je één keer per week naar de les gaat om daar aan een rozijn te voelen, ruiken, ernaar te kijken, luisteren of het piept als je erop duwt, in je mond te houden zonder knabbelen en daarna pas te proeven. (Hoewel ook heel erg nuttig om te leren dingen heel bewust te doen en ervaren!)

Ik heb het over de manier van leven. Hier en nu aanwezig zijn. Niet met je gedachten in het verleden of de toekomst zijn.

Voor mij is het in deze Corona-tijd heel belangrijk niet te piekeren over wat misschien wel, misschien niet komen gaat maar gewoon dag per dag te nemen. Veel beter voor de gemoedsrust en de geestelijke gezondheid.

En als het hier en nù, op dit moment, goed is, dan ben ik tevreden. Wat nog komt, dat zien we dan wel weer.

Lieve lezer, ik hoop dat alles bij jou en je dierbaren hier en nù, op dit moment, goed is.

Blijf goed voor jezelf en elkaar zorgen, zodat “straks” ook een goed “nù” is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.