Hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn kinderen veel groenten eten. (Niet met hutsepot, haha…)

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Hoe ik er gisteren voor zorgde dat mijn kinderen veel groenten aten.

Ik heb eerst een heleboel werk gehad met hutsepot maken. Jammie!

Dan heb ik worst gebraden, appelmoes gemaakt, wortels gestoofd en komkommer in schijfjes gesneden.

Vervolgens toonde ik ons avondeten (hutsepot) en zei dat ik begreep dat ze dat niet graag lusten en dat ik een alternatief voorzien had voor hen, op voorwaarde dat hùn groenten allemaal op moesten.

Van blijdschap dat ze niet “van die vieze groenten” moesten eten en worst met appelmoes kregen waren hun wortels en komkommer snel op.

I know, I know, da’s niet hoe het hoort, maar soms kan dat me even niet schelen, wil ik in alle rust kunnen eten, zonder gezaag, en kies ik voor de “gemakkelijke” oplossing.

En het was genieten van mijn hutsepot. Deze keer min of meer gemaakt op de manier hoe mijn tante laatst vertelde dat haar moeder, mijn grootmoeder zaliger, dat deed. Een beetje aangepast, ik kan nu eenmaal geen recepten volgen…

Voor een gróte pot (lekker handig, enkele porties in de diepvries):

6 spieringkoteletten (Geen vleesribben beschikbaar, maar goeie vervanging.)

3 sneetjes spek

2 preien

1,2 kilo aardappels

1 kilo wortels

1 kilo (gele) rapen

(Ik deed er geen groene kool in, zoals zij, kan ik niet goed tegen, maar doe gerust, hé!)

6 blaadjes laurier, peper en zout

Het vlees mooi bruin aanbakken, intussen de groenten in grove stukken snijden.

Het vlees uit de pan halen en in stukken snijden, het aanbaksel goed los roeren met wat water, vlees, groenten en kruiden terug in de pot, (heet) water erbij doen (ik deed er zo’n 2,5 liter bij) en dan gezellig laten pruttelen. Enkele uren. Hoe langer, hoe smakelijker!

En dan zelf kiezen of je het prakt of in stukken laat (of door de passevite draait zoals mijn memé dat deed). Wij doen om beurt. Mijn man ziet graag wat hij eet, ik vind het lekkerder geprakt. (Wat ik dan alsnog in mijn kommeke doe, hihi!)

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.